Hustadvika kommune

1. januar 2020 ble de gamle kommunen Eide og Fræna til Hustadvika kommune. Kommunen er på litt over 520 kvm2 og har rundt 13 300 innbyggere. Kommunen ligger ytterst på Romsdalshalvøya. Nabokommunene er Aukra, Averøy, Molde og Gjemnes. Kommunesenteret heter Elnesvågen.

Kommunen er i vekst og har et variert ekspansivt næringsliv, godt utvalg av butikker, gode kommunale tjenester, trygge oppvekstvilkår og mange muligheter til friluftsliv og kulturelle aktiviteter. Dette gjør oss til en attraktiv kommune å bo i. Vi har to byer i nærheten, Molde i sør og Kristiansund i nord. Hustadvika ligger sentralt i forhold til pendling til begge byene.

Vi har kommunale og private boligfelt rundt om i kommunen og mye areal satt av til næring og industri. I Hustadvika kommune har vi mange barnehager og skoler med god geografisk spredning. Innbyggerne våre har et godt tilbud der de bor og dermed skapes levende bygder og gode fellesskap. Vi har et godt utbygd helse- og velferdstilbud med fokus på velferdsteknologi og hverdagsmestring slik at flest mulig kan bo hjemme så lenge som mulig.

Et mangfold av lag og organisasjoner favner alle interesser og aldersgrupper og drives i stor grad av engasjerte frivillige. Kulturtilbudet er godt og avstanden er kort til byene i nærheten for tilbudene vi ikke har i egen kommune.

Naturen er spektakulær og både egne innbyggere og tilreisende er flittige brukere av fjell i alle størrelser og vanskelighetsgrad, og ikke minst de flotte turstiene som er opparbeidet rundt om i kommunen. Nasjonal turistveg går igjennom kommunen vår, fra Bud til Atlanterhavvegen. Langs denne unike vegstrekningen får du flotte opplevelser av kyst, kultur og historie.

Folkefest for å feire den nye kommunen - familiedag på Skaret

På formiddagen lørdag den 4. januar 2020 inviterte Hustadvika kommune i samarbeid med Fræna jeger og fiskerforening til familiedag på Skaret mellom kl 10.00 og 13.00. Værgudene var med oss etter en regnfull jul - nysnø og oppholdsvær (med litt nedbør innimellom må sies) gjorde at det ble fine ski- og akemuligheter utenfor Skarstua. Vi var så heldige å få låne Klokkargården ved Skarstua til å servere vafler og kakao til alle besøkende. Tusen takk til Skarstua for lån av lokaler og til Romsdalsbanken som spanderte vafler og kakao til alle besøkende.

Norges Jeger- og fiskeforbund avdeling Møre og Romsdal har sine kontorer i det som tidligere var Lysgården på Skaret. Her var skytesimulator og egenproduksjon av fuglekasser populære aktiviteter. Hesteridning var det også mulig å være med på.

Mellom 400 og 500 mennesker var innom på familiedagen - veldig kjekt! Det ble akkurat nok kakao og vafler til alle.

Folkefest i Eidehallen

Senere samme dag inviterte vi til skikkelig folkefest i Eidehallen mellom kl 16.00 og 20.00. I fotballhallen var det underholdning fra stor scene der dyktige representanter fra det rike kulturlivet i Hustadvika opptrådte. Molde Live hadde ansvar for lyd og lys og Hustadvika hagelag pyntet bord og scene til fest.

Fylkesmann Rigmor Brøste åpnet folkefesten med en litt annen vri på snorklipping. Snora var allerede delt i to og ble knyttet sammen som et symbol på at Eide og Fræna nå har blitt Hustadvika kommune. Edvard Hoem hadde skrevet egen åpningsprolog til Hustadvika kommune i forbindelse med markeringen. Prologen kan du lese i sin helhet her (PDF, 66 kB).

Kristian Kleppen Fedje var kveldens hovedkonferansier og ledet oss gjennom hele programmet med stø hånd. Han fikk hjelp av flinke medkonferansierer i Vetle Iversen Sandvik, Kjell Arne Iversen, Veslemøy Ørgesvik Pedersen og Kirsten Lyngstad.

Tusen takk til alle som bidro med flotte innslag.

Inne i flerbrukshallen stilte lag og organisasjoner opp med aktiviteter for barn i alle aldre. Her var det mulig å teste håndball, fotball, innebandy, klatring og turn. Speideren stilte med flere aktiviteter og Hustadvika Menighet bydde på hoppemadrass, karamellkanon og svampekasting på presten. Trond med hammer`n kjent fra NRK barne-TV ordnet artig kastespill sammen med barna. Tusen takk til XL Bygg Dale Malo som sponset utstyr til kastespillet.

Vi fikk også god hjelp fra lag og organisasjoner til parkering, kafédrift, legging og fjerning av gulv i fotballhallen og lån av bord og stoler fra flere samfunnshus. Gode hjelpere kom også helt frivillig og hjalp oss med opprydding på søndag.

Tusen hjertelig takk til alle som hjalp oss til å gjennomføre folkefesten - den ble akkurat så bra som vi drømte om!