• Forside
  • IKT, kommunikasjon og arbeidsmarkedet

IKT, kommunikasjon og arbeidsmarkedet

IKT-arbeidet i Hustadvika kommune

ROR IKT

Hustadvika kommune står nå ikke lenger alene om sine IT-tjenester. Fra 1.januar 2023 er Hustadvika et fullverdig medlem av det interkommunale IT-samarbeidet ROR-IKT.

Først og fremst har Kundeservice ROR-IKT tatt over brukerstøtten som ytes til Hustadvika, med de samme systemene som har eksistert fra før.

I 2023 har ROR IKT jobbet med å overføre tjenester for Hustadvika til felles datamiljø for ROR-IKT. Prosjektet for dette er i sluttfasen, men vil gå noe inn i det nye året. Det har også pågått et omfattende arbeid med å kartlegge og forbedre IKT – infrastrukturen i kommunen. Dette arbeidet vil pågå noen år frem i tid.

ROR-IKT består i dag av vel 30 ansatte, og yter IT-tjenester til kommunene Aukra, Hustadvika, Molde, Rauma og Vestnes. Molde kommune er den største kommunen og er også vertskommune for samarbeidet.

ROR-IKT har avdelinger for Tjenesteutvikling, Drift og Kundeservice.

Avdeling for Kundeservice betjener kommunenes behov for brukerstøtte i form av svar og hjelp på henvendelser via telefon, e-post, Kundeserviceportal eller direkte oppmøte. De sørger for informasjon om IT-tjenester for ansatte og drifter en Kompetanseportal der det publiseres e-læringer, artikler og veiledninger til støtte i arbeidet.

Avdeling for Drift sørger for oppdatert, sikker og stabil drift av IT-infrastruktur. Det vil si nettverk, servere og datasenter med alle installerte fagsystemer, styring av PC-er, nettbrett og mobiltelefoner, samt styringen av databrukere og tilganger. De er delt inn i egne team med hver sine ansvarsområder.

Avdeling for Tjenesteutvikling består av rådgivere med ansvar innen hver sine fagsektorer. De er involvert i de ulike faggruppene som består av representanter fra hver kommune som har inngående kjennskap til arbeidet innen sin sektor. Rådgiverne koordinerer aktiviteter knyttet til digitale verktøy som støtter sektoren, og fungerer som strategiske rådgivere for digital transformasjon i tjenesteproduksjonen.

Helseplattformen

Hustadvika kommune skal innføre Helseplattformen i organisasjonen i Q4 2023. Forberedelsene før denne innføringer en mange og relativt omfattende både teknisk og organisasjonsmessige, og det har vært krevende å henge med på alle de tidsfristene som har vært gitt i forbindelse med oppstarten av dette arbeidet. Samarbeidet mellom Innføringsleder og IKT-avdelingen har gått bra, og dette har hjulpet oss å være Ajour i forhold til fristene vi har fått.



Kommunikasjon

Kommunens hjemmeside:

Vi jobber kontinuerlig med innholdet på hjemmesiden www.hustadvika.kommune.no Vi har som mål at alt av innhold skal være oppdatert til enhver tid. Vi har bygd opp siden slik at artiklene som presenterer tjenestene våre skal være mest mulige like og gjenkjennbare for de som bruker siden. Tjenesteartiklene sier noe om hva du får av tjenester og hvordan du går frem for å motta tjenesten, hvem som kan få tilbudet, søknadsfrister, priser og hvordan du går frem for å klage. Vi legger også ut viktig og nyttig informasjon om det som skjer i kommunal regi.

Hjemmesiden har gått fra å være en tradisjonell informasjonskanal til å bli et sted innbyggerne og andre kan benytte seg av våre selvbetjeningsløsninger hele døgnet. Nettsidene har blitt et sentralt verktøy til å oppnå bedre kundeservice og økt effektivisering for både innbyggere og ansatte. Nyheter som legges ut på siden deler vi også på kommunens Facebook-side. Vi har også to Instagramkontoer. Hustadvika kommune-kontoen bruker vi til å dele kommunal informasjon på. Opplev Hustadvika-kontoen bruker vi til å poste flotte naturbilder fra kommunen vår. Noen er tatt av ansatte i kommunen, andre bilder spør vi om lov til å re-poste på vår side. Fint å kunne markedsføre den flotte kommunen vår på denne måten også.

Siden har i midtuke rundt 3000 besøkende hver dag, og noe lavere på helg. Men vi ser når det er situasjoner der innbyggerne forventer informasjon fra kommunen (pandemi, ekstremvær med mer) er siden veldig godt besøkt.
Vi får også gode tilbakemeldinger på at informasjonen som legges ut er relevant og det innbyggerne ser etter.

Sidene med mest besøk i 2023 var:


Ledige stillinger

Informasjon til ansatte

Finn ansatt

Innsyn (politiske sakspapirer)

Innsyn (elektronisk postjournal)

Opplev Hustadvika:

www.opplevhustadvika.no

Siden ble lansert i 2022 og vedlikeholdt i 2023. Denne siden har vært etterspurt i lengre tid av lag og organisasjoner i Hustadvika. Her er alle representert, med informasjon om laget/organisasjonen og hvem som er kontaktpersoner. Siden er laget for innbyggerne i Hustadvika, potensielle tilflyttere og for dem som besøker oss. Siden har også oversikt over alle aktiviteter, nærmiljøanlegg, turer, butikker, reiselivsaktører med mer som finnes i kommunen vår. Aktørene kan endre innholdet selv, eller sende informasjon til kommunen og vi oppdaterer.

Sosiale medier

Facebook:

Hustadvika har egen Facebook-side med ca. 4000 følgere. Her deler vi blant annet nyttig og viktig informasjon om det som skjer i kommunen vår, minner om tidsfrister for å søke om kommunale tjenester og deler hyggelige hendelser som skjer rundt om i enhetene våre.

Instagram

Kommunen har egen Instagramkonto som heter Opplev Hustadvika, med flotte bilder som følges av ca 2200 personer. Kontoen inneholder bilder og videosnutter av den flotte kommunen vår, der vi etter avtale deler bilder/snutter lagt ut av flinke hobbyfotografer og bilder tatt av dyktige ansatte i organisasjonen vår.

Vi har også opprettet en mer kommunalt rettet Instagramkonto som i dag har ca 500 følgere. Her deler vi kommunale nyheter og glimt fra arbeidshverdagen til politikere og ansatte.


Arbeidsmarked

Arbeidskommune for bosatte i Hustadvika kommune

Arbeidskommune for bosatte i Hustadvika kommune

Antall 2023 Prosent 2023
Hustadvika 3866 55,18 %
Molde 1965 28,05 %
Aukra 143 2,04 %
Kristiansund 114 1,63 %
Averøy 108 1,54 %
Ålesund 99 1,41 %
Oslo 93 1,33 %
Sokkelen 82 1,17 %
Bergen 77 1,10 %
Trondheim 59 0,84 %
Stavanger 41 0,59 %
Gjemnes 33 0,47 %
Sandnes 24 0,34 %
Sola 21 0,30 %
Sunndal 21 0,30 %
Bærum 17 0,24 %
Rauma 17 0,24 %
Vestnes 15 0,21 %
Andre 211 3,01 %
Antall sysselsatte bosatt i Hustadvika kommune har økt med 60 fra 6946 til 7006 i 2023. Det er en økning på 45 personer som jobber i Hustadvika kommune ellers er det litt økning for de fleste kommunene rundt Hustadvika.

Bostedskommune for sysselsatte i Hustadvika kommune

Bostedskommune for sysselsatte i Hustadvika kommune

Bostedkommune for sysseltsatte i Hustadvika Antall 2023 Prosent 2023
Hustadvika 3866 79,34 %
Molde 539 11,06 %
Averøy 105 2,15 %
Aukra 80 1,64 %
Kristiansund 63 1,29 %
Gjemnes 45 0,92 %
Ålesund 27 0,55 %
Vestnes 15 0,31 %
Tingvoll 14 0,29 %
Rauma 11 0,23 %
Trondheim 11 0,23 %
Andre 97 1,99 %
Hustadvika kommune har økt antall jobber med 68 fra 4805 til 4873 fra 2022 til 2023. Det er 4873 jobber i Hustadvika kommune, mens det er 7006 sysselsatte bosatt i Hustadvika kommune. Dette utgjør en andel på 69,55% i 2023. Dette er en liten økning fra 2022.