• Forside
  • Hustadvika kommune - glimt fra 2023

Hustadvika kommune - glimt fra 2023

Januar

Ny Haukås skole ble tatt i bruk ved skolestart høst 2022, og alt uteareal ble ferdigstilt før jul. Tirsdag 17. januar i 2023 inviterte skolen til storstilt åpningsfest for alle som hadde lyst å se den nye flotte skolen fra innsida.

Mange tok turen, og elevene ved 6. og 7. trinn gav de besøkende omvisning på alle rom i skolen. Det var gratis kake, kaffe og saft til alle, og muligheter for å kjøpe seg mat og godteri i flere kiosker rundt om på skolen.

Anti jantelov-sangen ble framført før en tydelig stolt rektor Sissel Lyngstad ønsker alle velkommen. Hun takket alle viktige medhjelpere som har vært involvert i arbeidet med ny skole, og gav en ekstra honnør til sina ansatte for deres innsats og fleksibilitet i overgangen fra gammel til ny skole. Hun fortalte også om prosessen fra planlegging til gjennomføring, der en kom frem til gode løsninger underveis gjennom godt samarbeid.

Ordfører Tove Henøen holdt deretter en fin tale – stolt og glad over at skolen nå står her. Hun overrakte et flott bilde av Sissel Stangenes i gave til skolen. Bildet er en del av en serie, der første bilde er gitt til Jendem skole, andre bilde til Sylte skule og nå tredje bilde til Haukås skole.

Blant de mange besøkende var representanter fra totalentreprenør, prosjektledelse og tidligere lærere ved skolen.

Mai:

Sommerjobber til ungdom mellom 15 og 18 år i år også, 44 ungdommer fikk prøve seg i to uker hver i barnehage, SFO, institusjonene, hjelpemiddelforvaltning, botjenesten, kommunalteknikk, vaktmestertjenesten og kjøkkentjenesten.

Juni:

BYGGLARM 2023 tildelt Hustadvika kommune!

31.mai til 2.juni samlet bygge- og eiendomsbransjen seg til BYGGLARM – Et årlig møtepunkt for bransjen med mål om å dele kunnskap og øke samarbeid på tvers. Med internasjonalt anerkjent kursholder flydd inn fra California, og flere ledende nasjonale bransjepionerer på talerlista, bidro årets program til at Molde blir et sentrum for utvikling av morgendagens bygge- og eiendomsbransje.

Hustadvika kommune fikk prisen for Årets Bygglarm 2023!

Juryen bestod av Andreas Andenæs (Christie), Petter Vågseter (Planor), Audun Fjellheim (Sweco) og Bjørn Erik Hjellset (Møre og Romsdal fylkeskommune)

Juryens begrunnelse:

Bygg, anlegg og eiendomsbransjen har et stort miljøavtrykk. Bransjen har i lang tid bedt om økte krav, og fokus på bærekraft i prosjektene som kommer ut. Skal miljø og bærekraft vinne frem i byggene må det være større fokus på det, det må premieres og det må være et genuint ønske om det fra byggherre.

Årets vinner har som en av regionens største byggherrer tatt en betydelig posisjon for å fremme miljø og bærekraft i sine prosjekter. Med høy kompetanse i egen organisasjon, og ikke minst stødighet – så har De de siste årene gjennomført flere flotte og nyskapende prosjekter til stor glede for regionen.

Ved å fokusere mindre på pris, og ved å kreve høy kompetanse, innovative og bærekraftige løsninger av høy kvalitet så har de utfordret rådgivere, leverandører og entreprenører til å bli bedre. Dette ser vi på som ekstremt viktig. Med enda flere prosjekter av samme kaliber i prosess er vi imponert over gjennomføringskraften og forutsigbarhet denne aktøren viser.

Prisen tildeles prosjektleder Kim Atle Kvalvåg og leder for Bygg og eiendom Ingunn Mathisen
Bilde av Line Hanche Olsen



August:


Nyåpning av biblioteket i Elnesvågen i dag

I dag åpnet biblioteket i Elnesvågen dørene igjen etter å ha flyttet fra underetasjen på Frænahallen til sentrum.

Her var det koselig å ta turen innom dørene, med varme fine farger i lokalet både på vegger og møblement. Mange store og små var innom og leste aviser, spilte sjakk og lånte seg bøker.

Ikke alt er i orden til åpningsdagen, men det blir litt etter litt. Møbler til eget møterom kommer, og det er ordnet til to små rom der en kan sitte i i fred og jobbe uforstyrret når skrivebordene er på plass.

Biblioteksjef Anne Husøy får overrakt blomster av kultursjef Ragnhild Aas
Biblioteksjef Anne Husøy får overrakt blomster av kultursjef Ragnhild Aas
Nå finner du biblioteket på torget i Elnesvågen sentrum
Nå finner du biblioteket på torget i Elnesvågen sentrum
Fra ungdomsrommet. Dette rommet har en allsidig bruk som sosial arena. Samlingsplass, lesestund og andre mindre arrangement kan holdes her inne. Veggen ut mot biblioteket kan åpnes slik at det blir plass til mange ved større arrangement.
Fra ungdomsrommet. Dette rommet har en allsidig bruk som sosial arena. Samlingsplass, lesestund og andre mindre arrangement kan holdes her inne. Veggen ut mot biblioteket kan åpnes slik at det blir plass til mange ved større arrangement.
Iver Borgen og Casper Moi tester de kule stolene inne på ungdomsrommet.
Iver Borgen og Casper Moi tester de kule stolene inne på ungdomsrommet.
Glad og fornøyd biblioteksjef etter en hektisk flytteperiode
Glad og fornøyd biblioteksjef etter en hektisk flytteperiode
Eva Vasseng koser seg med strikkebok
Eva Vasseng koser seg med strikkebok
Muligheter for et slag med sjakk
Muligheter for et slag med sjakk
Låne-PC og skriver
Låne-PC og skriver

September

Markering av verdensdagen for psykisk helse ved Hustad barne- og ungdomsskole

Hustad barne- og ungdomsskole bruker denne høsten tid på å lage sommerfugler i ulike fasonger og varianter som vi henger opp for å minne oss på å se etter det gode i alle mennesker. Vi skal lage de gode møteplassene for alle, vi skal spille hverandre gode. Bli med du også – skap plass, inkluder alle, spre glede, gjør andre gode, vær en venn.

Sommerfugl, sommerfugl hvor skal du hen?
Ut og besøke en klassevenn.
Sommerfugl, sommerfugl hva skal du der?
Være med en venn jeg har kjær.

Siste uken før høstferien vil vi gjennom ulike markeringer og aktiviteter sette fokus på tilhørighet og verdier, i arbeid med vennskapsklassene og samarbeidsleker, gjennom MOT og Blime-dansen.

Administrasjonen har fått nye navneskilt, vegger, dører, vindusflater pyntes med sommerfugler som er brettet, stanset, klipt, malt. Ute henger de i trærne.

Sommerfuglen har vært en del av den norske markeringen av Verdensdagen for psykisk helse siden 2002. Sommerfugl-logoen har gått igjennom flere endringer siden den gang, og i 2023 fikk den nytt design. Symbolikken med sommerfuglen er ivaretatt, men nå er det også lagt til et tydeligere menneskelig aspekt. Sommerfuglvingene har fått form av to fjes som speiler hverandre, for å synliggjøre betydningen av å se og bli sett.

Link til nyhetssak på hjemmesiden

Oktober

En dag for å utfordre, inspirere og MOTivere på Eide ungdomsskole!

Velkommen til MOT-dag på Eide ungdomsskole. I dag skal vi ha fokus på å gjøre hverandre gode, være sammen og utfordre oss selv. I dag skal vi samarbeide på tvers av klasser og trinn. Slik innledet MOT-coach, Birger Laugsand, årets MOT- dag på Eide ungdomsskole.

MOT-dag på Eide Ungdomsskole er en fin måte å utfordre ungdommene ut av komfortsonen og å gjøre de tryggere på hverandre. Dette er spesielt viktig for åttendeklassingene som nylig har kommet til en ny skole med mange nye fjes. Eide Ungdomsskole er en MOT-skole som prioriterer dager som disse høyt for å skape et trygt og inkluderende fellesskap blant elevene.

MOT-aktiviteter på skolens uteområde
MOT-aktiviteter på skolens uteområde

En MOT-dag er en aktivitetsdag med mange leker og oppgaver, og med et fokus på verdiene i MOT. Disse verdiene er «MOT til å: bry seg, si nei og MOT til å leve. Dette er selve essensen i hva organisasjonen står for. På dager som denne får vi praktisert verdiene, noe som skaper et godt fellesskap. Elevene blir delt inn i grupper på tvers av klasser, og sammen må de finne de beste løsningene. Samarbeid og lagånd er nøkkelen til de fleste aktivitetene. Vi snakket med ulike elever på skolen i løpet av dagen. I kantina ble det servert gratis tacobaguetter, fylte horn, pølse med brød og saft. Det var god stemning og alle koste seg!

På spørsmål om hva som er positivt med en slik MOT-dag, svarer ung motivator og 10. klassing, Jonatan Huanca

-Åh, det er så mange ting. For det første så kan det være en god mulighet for 8. klassinger å bli kjent med andre elever på skolen, noe jeg tenker vil gi dem mer trygghet. I tillegg får vi utforske litt mer oppgaver, og vi får veilede og samarbeide. 8. klassingene har bare gått på ungdomsskolen i en måned, så for noen kan det jo være litt skummelt også.

Jonatan Huanca
Jonatan Huanca

Hvorfor har vi MOT-dag, og ikke bare en vanlig aktivitetsdag?

Vi spiller opp mot MOT fordi MOT symboliserer det med å være modig, bry seg om andre, si hei til andre, tørre å leke seg, men også å si ifra hvis det er noe man synes er ugreit. Derfor passer MOT veldig godt sammen med en sånn dag der man blir utfordret til ting som kan være litt skummelt, men også kan være kjempeartig, sier Birger Laugsand.

Birger Laugsand, MOT-coach og lærer ved Eide ungdomsskole
Birger Laugsand, MOT-coach og lærer ved Eide ungdomsskole

Hvorfor er du MOT- coach?

Jeg er MOT- coach fordi da jeg begynte som lærer her på ungdomsskolen, var jeg veldig interessert i og nysgjerrig på hvordan vi kan legge godt til rette for at både elever og voksne skal ha det bra. Jeg synes også at det MOT står for, er veldig positivt. Jeg har tro på at det kan bidra til at elevene her på Eide ungdomsskole får et bedre miljø og får verktøy til å ta gode valg her i livet. Jeg har også et ønske om at alle skal sette drømmer for seg selv. Dette understrekes også av fungerende rektor, Edith Øyen Risvik:

Hvis du ikke har drømmer, har du ikke noe å jobbe mot. Hun sier også at det er en fryd å se hvordan elevene koser seg, og får vist kvaliteter som det ikke alltid er like lett å legge merke til i klasserommet.

Edith Øyen Risvik
Edith Øyen Risvik

tter en lang dag med aktiviteter sitter vi igjen med inntrykket om at elevene har hatt det fint. De vi intervjuet var samstemte i at dette var en annerledes og topp dag. Flere var også enige i at dette var bedre enn vanlig skole.

Skrevet av tiendeklassingene Tiril Hoem Brovold og Jenny Amelia Smørholm Meek fra Eide Ungdomsskole.

November

Overgangen til Helseplattformen gikk som planlagt

Helseplattformen er nå i bruk i alle kommunene i Romsdal. Fredag klokken 21.37, en knapp halvtime før skjema, ble Helseplattformen skrudd på i Hustadvika, Molde, Aukra, Rauma og Vestnes kommuner.

Overgangen gikk som planlagt. Tidligere på dagen ble de gamle journalsystemene skrudd av, og gjennom hele fredagen har egne kommandosentre i alle de fem kommunene gjennomført oppgaver etter nøye planlagte arbeidslister. Klokken 21.37 ble det bekreftet at alle oppgavene var ferdigstilt.

I alle de fem kommunene har politisk og administrativ ledelse, nøkkelpersonell i prosjektet og ansattrepresentanter fulgt nøye med gjennom kvelden. Noen kommuner har også hatt besøk av representanter fra Helseplattformen og Helse Møre og Romsdal.

Mer informasjon:

Ni kommuner kobler seg på helseplattformen (helseplattformen.no)

Fra venstre: Kirsti Hamar Lokal innføringsprosjektleder Helse Møre og Romsdal, Britt Sjøholt ROR-IKT, Per Sverre Ersvik kommunedirektør, Katrin Markusdottir lokal innføringsleder Hustadvika, Tor Erling Evjen seksjonsleder Helseplattformen, Jan Morten Dale kommunalsjef Helse og velferd
Fra venstre: Kirsti Hamar Lokal innføringsprosjektleder Helse Møre og Romsdal, Britt Sjøholt ROR-IKT, Per Sverre Ersvik kommunedirektør, Katrin Markusdottir lokal innføringsleder Hustadvika, Tor Erling Evjen seksjonsleder Helseplattformen, Jan Morten Dale kommunalsjef Helse og velferd
Fra venstre: Per Sverre Ersvik kommunedirektør, Katrin Markusdottir lokal innføringsleder Hustadvika, Sigmund Julshamn brukerrepresentant fra Eldrerådet, Jan Morten Dale kommunalsjef Helse og velferd, Kjell Johan Berget varaordfører, Nils Christan Harnes ordfører, Theresa Iversen utvalgsleder Helse, sosial og omsorg
Fra venstre: Per Sverre Ersvik kommunedirektør, Katrin Markusdottir lokal innføringsleder Hustadvika, Sigmund Julshamn brukerrepresentant fra Eldrerådet, Jan Morten Dale kommunalsjef Helse og velferd, Kjell Johan Berget varaordfører, Nils Christan Harnes ordfører, Theresa Iversen utvalgsleder Helse, sosial og omsorg